شاید برایتان سوال باشد که کوچینگ گروهی یا کوچینگ تیم چیست؟ خود عبارت کوچینگ گروهی تا حدودی گویا است. انجام کوچینگ در گروه، به جای مدل سنتی تک به تک.
از زیبایی های کوچینگ گروهی آن است که رویکردهای متنوعی نسبت به آن وجود دارد. گروه شما ممکن است به عنوان مثال پنج نفر و به صورت حضوری باشد یا ده نفر که در یک تماس تلفنی گروهی حاضر هستند. ممکن است هریک از آن افراد را در گروه کوچ کنید یا از هر یک از افراد حاضر در گروه درخواست کنید به شما بپیوندند و یکدیگر را کوچ کنند.
کوچینگ در گروه به خاطر حضور در روند یادگیری از همگروهی ها، در اغلب موارد به خلق تجربه ای بزرگ می انجامد. تجربه ای که ریشه در اهداف شخصی هر یک از شرکت کنندگان دارد و در مواردی ممکن است به اهداف گروهی جمع ختم شود. همچنین فضایی با اهمیت برای گفت و گو و بازتاب رفتارهایشان برای افراد فراهم می آورد.
بسیاری از کوچ ها در فضای سازمانی عبارت کوچینگ تیم را به کار می گیرند. این تغییر نام بیشتر جنبه لغوی دارد و اصول و قواعد در هر دو روند یکسان است. در اصل تنها در ساختار زیربنایی مراجع تغییری صورت گرفته است و آن هم از این رو است که اغلب همه آنها در یک سازمان مشغول به کار هستند و اغلب اهداف مشترک شان به سازمان برمی گردد.
مهم نیست آن را چه می نامید، یا چه جزئیات متفاوتی در شیوه برگزاری آن وجود دارد. در هر صورت کوچینگ گروهی شیوه ای است که به کمک آن می توانید چند نفر را همزمان کوچ کنید، که همین مورد موجب می شود هزینه کمتری به مراجع تحمیل شود، در حالی که کوچ بازده بزرگ تری دارد.
یک گروه کوچینگ خوب، برای مراجعانتان مانند یک عامل میانجی و کارگشا عمل میکند که با وجود آن، شتاب در روند پیشرفت و تغییر تدریجی که در خودشان میبینند، برایشان لذتبخش خواهد شد. همچنین انرژی بسیار زیاد و خرد جمعی که در روند کوچینگ گروهی رخ میدهد، با آنچه در جلسات فردی پیش میآید، تفاوت بسیاری دارد. همین نیرو است که میتواند عاملی موثر بر رسیدن سریع مراجعین به اهدافشان باشد.
کاربردهای قدرتمند کوچینگ گروهی/ تیم
از دلایل محبوبیت کوچینگ گروهی/ تیم آن است که کاربردهای متنوع و دستاوردهای متعدد دارد. در اینجا به مواردی که احتمالا برای شما هم جالب باشد اشاره میکنیم:
حل مساله گروهی- کوچینگ برای حل مسائل چندلایه راه حل بسیار خوبی است، چون اعضای گروه را به سمت شفافسازی مساله از چند منظر هدایت میکند و آنها را در این مسیر پشتیبانی می کند. زوایا و دورنماهای جدید ذهن جمع را به روی فرصتهای تازه میگشاید. دستیابی به چنین شیوه هایی برای اندیشیدن در روش فردی به سادگی بهدست نمیآید.
افزایش ظرفیت افراد- در اغلب موارد، تمایل افراد برای به تکاپو انداختن خود و انجام دادن کاری، زمانی که چند نفر حمایتشان کنند و نظرات مختلفی را بشنوند، در برابر زمانی که با مشکلات زیادی مواجه هستند و ناچار هستند به تنهایی یا در جلسات فردی به مشائیشان بپردازند، بیشتر خواهد بود. سایر شرکتکنندگان به حمایتشان از شخصی که باید با مسئلهای مواجه شود، او را تشویق میکنند تا گامی بردارد. در شرایطی که تحت حمایت گروه/ تیم حامی قرار بگیرید، رضایت و اشتیاقتان برای انجام آن کار بیشتر خواهد شد.
مهارتهای کوچینگ و رهبری- اینها مهارتهایی هستند که فارغ از هدف گروه/ تیم، در اعضای گروه/ تیم تقویت خواهد شد. مثلا، مهارت شنیدن فعال در آنها تقویت خواهد شد، سوالات قدرتمند، کار گروهی، آسیبپذیری، مدیریت ریسک، و بسیاری موارد دیگر. افرادی که از خدمات کوچینگ بهره میبرند، رفته رفته مهرتهای ارزشمند کوچینگ را فرا می گیرند، که این امر بر دیگرانی که با آنها در ارتباط هستند هم اثر گذار خواهد بود. آنچه که تاکنون "مهارتهای نرم" خوانده میشد، حالا به عنوان مهارتهای اساسی رهبری و جمع شناخته میشوند.