یکی از حیطه های پر مخاطب در کوچینگ، کوچینگ والدین است. دلایل زیادی در خصوص اینکه چرا کودکان و نوجوانان به کوچ نیاز دارند، وجود دارد که ما در اینجا به آن نمی پردازیم. یک کوچ والدین و یا والدین، نیازدارند که درک مناسبی نسبت به نیازهای کودکان داشته باشند. لازم نیست برای رشد سالم کودکان، محیط دوران کودکی بری از عیب و نقص باشد، بلکه باید به اندازه کافی خوب باشد. برای این منظور کافی است والدین و کوچهای والدین، نیازهای اساسی را مدنظر قرار دهند تا ریسک ایجاد الگوهای ذهنی ناکارآمد و مخرب را در کودکان، کمینه کنند. مهترین نیازهای کودکان که میبایست توجه ویژه ای به آن شود، به شرح زیر است:
- امنیت بنیادین
یکی از اساسیترین و بنیادیترین نیازهای کودکان است. تهدید به رها شدن و یا بدرفتاری جسمی، جنسی و یا عاطفی با کودک می تواند آسیبهای جدی به این نیاز وارد نماید. کودک نیاز دارد تا امنیت و قابل اعتماد بودن محیطی که در آن زندگی می کند را حس کند. تامین احساس امنیت برای نوزادان و کودکان از نان شب واجبتر است.
- ارتباط سالم با دیگران
کودکان نیاز به عشق، توجه، همدلی، درک و راهنمایی دارند. این موارد ارکان نیاز به ارتباط سالم با دیگران در کودکان هستند. بنابراین کودکان ممکن است سه نوع محرومیت را در این خصوص تجربه کنند: محرومیت از محبت، محرومیت از همدلی و محرومیت از راهنمایی.
- خودمختاری
خودمختاری توانایی جداشدن از والدین و عملکرد مستقلانه است. ممکن است والدین جلوی استقلال طلبی را گرفته و در عوض کودک را به سمت وابستگی و دنبالهروی تشویق کنند. همچنین گاهی با سلطهطلبی و عیبجوییهایی مداوم، فرصت رشد و مهارتیابی را از کودکان میگیرند.
- عزت نفس
عزت نفس همان احساس ارزشمندی درباره زندگی شخصی، اجتماعی و شغلی است. اگر کودک از سوی خانواده، دوستان و یا محیط مدرسه مورد عشق و احترام قرار گرفته باشد، عزت نفس سالمی در او تقویت می شود. تجربه دوستداشتنی نبودن، عزت نفس کودک را تحتالشعاع قرار می دهد.
- خودابرازگری
خودابرازگری یعنی آزادی در بیان نیازها، احساسها (از جمله خشم) و سایر تمایلات طبیعی. کسی می تواند به خود ابرازگری برسد که به این باور رسیده باشد که نیازهایش به اندازه دیگران مهم است. کودکان نیاز دارند که تفکر و احساسات آنها به رسمیت شناخته شود تا رشد سالمی به ویژه در برقراری ارتباط با دیگران داشته باشند.